Vill du prova på O-Ringen och Stolpjakten?

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr!

Under O-Ringen Värmland 2017 finns det tävlingar för alla, från elit som kämpar om slutsegern över 5 dagar till nybörjare som vill utmana sig själv under en etapp.

Vill du uppleva något unikt? Under en etapp startar det mellan 15 000 och 20 000 deltagare från tidig morgon till eftermiddag på en arena uppbyggd för en dag. Där finns allt från affärer, mat, kiosker, barnpassning, sjukvård, dusch och självklart det stora målet med alla målfållorna där deltagarna tar sig i mål i sin egen takt.

Vill du prova på O-Ringen och Stolpjakten?

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr som varje år avgörs på nya platser i Sverige. 2017 går det i Värmland med centralort i Arvika den 22 till 28 juli. Tillsammans kommer det under veckan göras 80 000 starter. Det kommer deltagare från 40 olika nationer.

Under O-Ringen veckan kommer vi att erbjuda en stolpjaktsklass på varje etapp.
I Stolpjaktsklassen  finns det 20 kontroller utplacerade  med olika svårhetsgrad i den stora vackra värmländska vildmarken. Du väljer själv vilka kontroller du tar och i vilken ordning, precis som på den vanliga Stolpjakten.

Du väljer själv ditt eget upplägg från att starta en eller flera etapper och du väljer din egen etapp. På O-Ringens hemsida hittar du information om Stolpjakten, Arenor, transporter, föranmälningar och mycket annat. Besök oringen.se

Så här går det till:

O-Ringen består av fem etapper (arenor). Etapp 1 och 2 på arena Skjutsbol, etapp 3 och 4 på arena Boda och etapp 5 på arena Rackstad i Arvika.
På arenan kommer det att finnas erfaren personal som tar hand om just dig som ska delta i stolpjaktsklassen. Du får vägledning och instruktioner på plats om hur allt går till.

Vi hjälper dig med anmälan, registrering, kartor och sportidentbricka. Vi kommer att ha en egen samlingsplats på arenan som är väl utmärkt där du kan hålla till under dagen.

Alla deltagare måste ha en sportidentbricka för att arrangörerna ska veta att ingen har blivit kvar i skogen. Har du ingen egen så får du låna en av oss på plats. Din start är på en av de ordinarie starterna och när du har tagit dina stolpar så stämplar du ut vid mål, allt för att vi ska veta att du har kommit tillbaks. Det är ingen tidtagning på Stolpjaktsklassen och du bestämmer själv hur många av de 20 stolpar du vill besöka.

Stolparna står vid befintliga kontroller som även deltagare i andra klasser besöker. På stolpen finns det en bokstavskombination som du kan notera, och en QR kod som du kan scanna in på stolpjaktsappen.

Buss eller egen bil?

Du kan åka egen bil ut till arenan eller ta bussen från centralorten i Arvika. Om du väljer egen bil måste du förboka en parkeringsplats men parkerar du på centralorten i Arvika så både parkerar du och åker buss gratis ut till arenan.

Allt om transporter läser du om på oringen.se under ”Resa”, klicka sedan på Transport och Parkering.

På O-Ringens hemsida kan du också läsa om vart de olika etapperna går och hur man hittar till arenan, det kommer att vara tydligt skyltat så att ingen kommer fel.

Välkom

Inför 2018 söker vi nya medhjälpare till Friska Karlstad och Hammarö.

Som medlem i Club Friska Karlstad så får du kartorna hemskickade plus mycket annat.

Stolpjakten är avslutad för i år.

Årets tilläggskartor